Pēdējie raksti

Par apvienību

Ekonomistu apvienība 2010 ir dibināta 1994. gadā, ar mērķi veicināt ekonomisko domu un tautsaimniecības ilgtermiņa attīstību Latvijā. Tā ir viena no vecākajām sabiedriskajām organizācijām atjaunotajā Latvijas Republikā un apvieno ekonomistus – praktiķus un teorētiķus.

Apvienības galvenie darbības virzieni ir ekonomisko programmu izstrādāšana un to īstenošanas veicināšana, ekonomisko pētījumu organizēšana un veikšana, konferenču un diskusiju organizēšana utt.

Vēsture
1992. gada janvārī tika izveidota darba grupa ilgtermiņa Latvijas ekonomiskās attīstības programmas izstrādāšanai. Tās dalībniekiem bija skaidrs, ka ir nepieciešams regulāri izskaidrot iedzīvotājiem ekonomisko reformu pasākumus un to saimniecisko jēgu, informēt par katras konkrētas reformas rezultātiem.

Vienlaikus jāuzklausa un jāapkopo uzņēmēju, patērētāju, ražotāju un valstsvīru domas. Tieši tādēļ programmas ‘Latvija 2000’ autoriem radās doma izveidot organizāciju, kas varētu veikt tālāku šajā programmā izteikto ekonomisko ideju izstrādāšanu un popularizēšanu.